Korkusuz Team
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Korkusuz Team

KORKUSuz TEam Herşeyiyle
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Türk Bilim Adamının Başarısı...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Thund3R
Admin
Thund3R


Mesaj Sayısı : 55
Kayıt tarihi : 20/03/09
Nerden : KorkusuZ H@cK TeaM

Türk Bilim Adamının Başarısı... Empty
MesajKonu: Türk Bilim Adamının Başarısı...   Türk Bilim Adamının Başarısı... EmptyC.tesi Mart 21, 2009 3:43 pm

SU GEÇİRMEYEN KAĞIT ÜRETTİ

Türk bilim adamının müthiş başarısı
Türk akademisyenlerin imzasını taşıyan bilimsel gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. H. Turgut Şahin de bulunduğu araştırma grubu, su geçirmeyen kâğıt üretti.

Dünyanın en büyük araştırma laboratuvarlarına sahip ABD'nin Wisconsin Üniversitesi'nde plazma teknolojisi ile üretilen kâğıdın suyu ittiği belirtildi. Nano teknoloji ile yüzeyi modifiye edilen kâğıdın ambalajlama, özel evrakın saklanması ve ticari değer taşıyan belgelerde kurtarıcı olacağı bildirildi. Test çalışması yapılan kâğıttan para imal etmenin gündemde olduğunu söyleyen Şahin, ürünün kullanıma sunulabilmesi için farklı mühendislik çalışmalarına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

İnsan ve çevre sağlığına uyumlu kâğıt üretim programları üzerinde çalışan Wisconsin Üniversitesi'nin bilim heyeti arasında yer alan Doç. Dr. H. Turgut Şahin, tamamlanan çalışma hakkında bilgi verdi. Laboratuvarlarda plazma teknolojisini kullanarak su geçirmeyen tamamen hidrofobik özellikte kâğıt ürettiklerini anlatan Şahin, "Kâğıdın yüzeyini su geçirmeyecek şekilde florin ve silikon içeren kimyasal maddelerle ince bir film şeklinde kapladık. Görünümünde bir değişiklik oluşmayan ancak suyu geçirmeyen, suyu iten kâğıt elde ettik." dedi. Çevreye zarar vermeyen kâğıt üretmeyi amaçladıklarını söyleyen Turgut Şahin, kullandıkları yöntemde zehirli kimyasalların yer almadığını ifade etti. Sistemin seri üretime uygun olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Şahin, 30'a 30 santimetre boyutundaki ilk ürünün kullanıma sunulabilmesi için daha büyük ve kesintisiz üretim yapabilecek reaktörlere ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

AA

http://www.samanyoluhaber.com/haber-137454.html
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Türk Bilim Adamının Başarısı...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Korkusuz Team :: Güncel Haberler :: Bilişim Dünyası-
Buraya geçin: